Esküvő és kreatív fotózás

Esküvő és kreatív fotózás

Minden párnak egyedi a szerelme, összehangoltsága, ami olyan, mint az ujjlenyomat: nincs két egyforma. Ezért mindig kíváncsisággal várom az első találkozást. Vajon milyenek lehetnek?

Nem találkoztam még két egyforma szerelmessel, így megunhatatlan számomra a fotózás, hiszen mindig egy új élményt ad.  A Nagy Nap előtt egyeztetek a párral egy találkozót, mely alkalmával nem csak az esküvő menetét szoktuk megbeszélni, hanem ilyenkor szeretem, ha magukról is mesélnek egy kicsit. Ezeknek az információknak a birtokában úgy érzem „megismerem” a Párt, és teljesen más megközelítésből, kicsit barátként próbálom meg fotózni Őket. Nem csak a kötelező “nagy pillanatokat”, hanem az apróbb, mindennapi csodákat. Ahogy egymásra néznek, ahogy ölelik egymást. Igyekszem tényleg barátivá varázsolni a fotós-megbízó kapcsolatot. Olyannyira, hogy előfordult, tényleg baráti kapcsolattá is vált már egy-egy „munkám”, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. Persze nem kell minden esetben ennek megtörténnie, de azt mindenképp fontosnak tartom, hogy ne idegenként álljatok a fényképezőgépem elé.

Légy önmagad! – szoktam mondani, mivel sokkal inkább szeretem a természetes képeket, ahol magatokat adjátok, mintsem a beállított pózokat. Próbáljátok úgy megélni a kreatív fotózást, mintha én ott sem lennék. Persze, ha nagyon nem megy, vagy izgultok – ezért jó, ha előtte csinálunk egy e-session fotózást -, segítek! A helyszín és a ruha úgyis adott lesz, a képeket élettel az érzelmek fogják megtölteni!!! Hogy még hangulatosabbá tegyük a fotókat, érdemes gondolni a megfelelő helyszín kiválasztására is. Betöltheti ezt a feladatot egy kastély, gyártelep, erdő, nagyvárosi forgatag… a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

Mivel az esküvő napja úgyis nagyon sűrű, fárasztó és stresszes, ezért azt javasolnám Nektek, ha van rá lehetőségetek, a kreatív és TTD fotózást vagy pár nappal a Nagy Nap előtt ejtsük meg, vagy ami még jobb, néhány nappal utána! Ekkor már Ti is sokkal felszabadultabban álltok az objektív elé. Amennyiben így döntötök, további, cseppet sem elhanyagolható előnyökre tehettek szert! Alapjában véve számoljatok 3-4 órával, de akár egy egész napot is rászánhatunk – ezáltal lehetőség nyílik több beállítás kipróbálására, több helyszín felkeresésére, akár még a naplementét is elcsíphetjük együtt. Mindezek végső soron változatosabb képeket eredményeznek. Itt nem kell izgulni, hogy mennyi idő van még, és hogy a vendégek már biztos unatkoznak. Higgyétek el, a kreatív fotózásra szánt nap valóban visszaköszön majd a fotóitok minőségén, és még sokáig örömötöket lelitek majd bennük!

Amennyiben már foglalt vagyok az esküvőtök napján, akár hétköznap is megcsinálhatjuk a kreatív képeket, ill. a TTD fotózást is.

Nézegessétek meg a képeimet és ha tetszik, kérjetek árajánlatot bátran! :)

×

BEJELENTKEZÉS