Bemutatkozó

Bemutatkozó

“A fotográfia varázslat, mert kiemelhetünk életünkből hangulatokat, érzéseket. A választás csak rajtunk múlik: melyik mozzanatot konzerváljuk az örökkévalóságnak.” – Kalló PéterKovács Ferenc esküvő- és rendezvényfotós vagyok. A fotózás mindig is érdekelt. Mégis, hogyan vált ez nálam többé, mint kedvtelés?

Az emberek többsége igyekszik élete fontos és emlékezetes pillanatait lefényképezni, hogy ezzel mintegy megállítva az időt, később is felidézhesse őket. Nálam sem volt ez másképp. Ám az évek múltával nem csak a mindenki számára fontosnak tartott pillanatokat szerettem volna „rögzíteni”. Sokszor előfordul, hogy a látszólag a kisebb, életszerű és mindennapi dolgok mellett csak úgy elsuhanunk, és észre sem vesszük azokat. De szerencsére a fotó az örök, és ha sikerül nyitott szemmel, megörökítenem az élet apró csodáit, reményeim szerint ezáltal annak boldogságához is hozzájárulhatok, akinek megmutatom a Róla készült fotót.

Hiszem, hogy a fénykép nem csak egy papír, melyen rajta van a szemünk, a kezünk – vagyis mi magunk. A fényképeknek igenis van hangjuk, hangulatot, érzelmeket, személyiséget rögzítenek, nem csupán egy arcot.

2008-ban jött el annak ideje, hogy elkezdtem igazán komolyan foglalkozni a fotózással. Elvégeztem több fotótanfolyamot, majd a fotografus.hu fotóiskola eseményfotó kurzusait, továbbá részt vettem több workshopon, kifejezetten esküvőfotózás témában. Munkám során elsősorban a pillanatot, valós jeleneteket igyekszem megörökíteni, nem beállított pózokat. Ezekből a pillanatokból az egész nap története összeállítható, ezért szeretem a NAGY NAPOT a készülődéstől a végéig fotózni. Az eseményeket kívülről szemlélem, és az életszerű felvételeken minden érdekes mozzanatot dokumentálok, melyek pontosan tükrözik a résztvevők hangulatát, érzelmeit, és azt nem befolyásolják. A fotózsurnaliszta stílus lényegéből adódóan az esküvői képek egyediek lesznek; ha bárki belelapoz az albumotokba, biztosan nem fogja azt gondolni, hogy ilyet már számtalanszor látott. Fontosnak tartom, hogy az esküvő előtt találkozzak Veletek, megismerkedjünk, így a fotózás már sokkal oldottabb hangulatban telhet.

A galériákban lévő képeimen keresztül szeretném bemutatni, mit és hogyan látok én az esküvőkön. Ha tetszenek a képeim, kérjetek ajánlatot az oldalon keresztül, telefonon vagy az infokukacolaszphotoponthu email címen.

×

BEJELENTKEZÉS